2015 VQ65

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2015 VQ65
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/11/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.450
Peri 1.118
Sumbu semi-mayor 1.284
Ékséntrisitas 0.129
Anomali rata-rata 72.9
Inklinasi 9.3
Bujur nodeu rumonjat 223.4
Argumén peri 204.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.6

Ari 2015 VQ65 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.129, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 361299.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]