2015 VT142

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 VT142
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/11/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.849
Peri 1.044
Sumbu semi-mayor 2.447
Ékséntrisitas 0.573
Anomali rata-rata 176.7
Inklinasi 2.1
Bujur nodeu rumonjat 41.4
Argumén peri 339.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.3

Ari 2015 VT142 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.573, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 361305.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]