2015 WB13

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 WB13
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2015/11/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.631
Peri 1.061
Sumbu semi-mayor 2.846
Ékséntrisitas 0.627
Anomali rata-rata 131.4
Inklinasi 37.9
Bujur nodeu rumonjat 246.7
Argumén peri 178.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2015 WB13 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.627, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369285.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]