2015 XA379

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XA379
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/12/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.569
Peri 1.007
Sumbu semi-mayor 1.288
Ékséntrisitas 0.218
Anomali rata-rata 27.7
Inklinasi 1.3
Bujur nodeu rumonjat 148.6
Argumén peri 349.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.3

Ari 2015 XA379 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.218, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386958.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]