2015 XM129

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XM129
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/12/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.217
Peri 1.011
Sumbu semi-mayor 1.614
Ékséntrisitas 0.374
Anomali rata-rata 257.3
Inklinasi 22.8
Bujur nodeu rumonjat 256.0
Argumén peri 266.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.3

Ari 2015 XM129 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.374, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369290.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]