2015 XS129

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XS129
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/12/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.372
Peri 1.044
Sumbu semi-mayor 1.708
Ékséntrisitas 0.389
Anomali rata-rata 286.4
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 245.5
Argumén peri 176.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.6

Ari 2015 XS129 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.389, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 358565.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]