2015 XX129

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 XX129
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/12/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.077
Peri 1.007
Sumbu semi-mayor 1.042
Ékséntrisitas 0.033
Anomali rata-rata 324.0
Inklinasi 8.1
Bujur nodeu rumonjat 251.4
Argumén peri 85.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.6

Ari 2015 XX129 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.033, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 358566.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]