2015 YC1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 YC1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2015/12/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1361
Peri 0.807
Sumbu semi-mayor 1084
Ékséntrisitas 0.256
Anomali rata-rata 127.2
Inklinasi 6.7
Bujur nodeu rumonjat 266.2
Argumén peri 267.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2015 YC1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.256, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�369303.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]