2015 YT9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2015 YT9
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2015/12/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2619
Peri 0.614
Sumbu semi-mayor 1616
Ékséntrisitas 0.620
Anomali rata-rata 330.2
Ingklinasi 10.4
Bujur nodeu rumonjat 126.0
Argumén peri 232.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.7

Ari 2015 YT9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.620, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�386959.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]