2016 AA194

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AA194
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/01/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.613
Peri 1.093
Sumbu semi-mayor 2.353
Ékséntrisitas 0.536
Anomali rata-rata 16.7
Inklinasi 14.8
Bujur nodeu rumonjat 99.4
Argumén peri 291.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.9

Ari 2016 AA194 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.536, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369325.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]