2016 AB9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 AB9
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/01/04
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1160
Peri 0.978
Sumbu semi-mayor 1069
Ékséntrisitas 0.085
Anomali rata-rata 300.4
Ingklinasi 6.8
Bujur nodeu rumonjat 83.7
Argumén peri 254.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.7

Ari 2016 AB9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.085, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�364928.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]