2016 AG165

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AG165
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/01/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.217
Peri 1.063
Sumbu semi-mayor 1.640
Ékséntrisitas 0.352
Anomali rata-rata 316.2
Inklinasi 16.5
Bujur nodeu rumonjat 311.2
Argumén peri 99.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2016 AG165 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.352, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 373597.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]