2016 AW164

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AW164
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.129
Peri 1.066
Sumbu semi-mayor 1.598
Ékséntrisitas 0.333
Anomali rata-rata 305.0
Inklinasi 32.7
Bujur nodeu rumonjat 113.0
Argumén peri 335.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.5

Ari 2016 AW164 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.333, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365032.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]