2016 AY164

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 AY164
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.637
Peri 1.076
Sumbu semi-mayor 1.356
Ékséntrisitas 0.207
Anomali rata-rata 356.7
Inklinasi 37.0
Bujur nodeu rumonjat 293.4
Argumén peri 207.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.9

Ari 2016 AY164 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.207, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365033.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]