2016 CA193

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 CA193
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/02/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.170
Peri 1.085
Sumbu semi-mayor 1.128
Ékséntrisitas 0.037
Anomali rata-rata 70.7
Inklinasi 7.8
Bujur nodeu rumonjat 324.2
Argumén peri 219.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.8

Ari 2016 CA193 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.037, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377906.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]