2016 CL248

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 CL248
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/02/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.639
Peri 1.293
Sumbu semi-mayor 2.466
Ékséntrisitas 0.476
Anomali rata-rata 147.5
Inklinasi 1.0
Bujur nodeu rumonjat 345.3
Argumén peri 150.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.2

Ari 2016 CL248 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.476, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 373623.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]