2016 CX31

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 CX31
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/02/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.954
Peri 1.280
Sumbu semi-mayor 1.617
Ékséntrisitas 0.209
Anomali rata-rata 259.0
Inklinasi 34.7
Bujur nodeu rumonjat 311.3
Argumén peri 212.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.6

Ari 2016 CX31 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.209, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365174.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]