2016 CY137

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 CY137
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/02/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.437
Peri 1.025
Sumbu semi-mayor 1.231
Ékséntrisitas 0.167
Anomali rata-rata 67.4
Inklinasi 29.1
Bujur nodeu rumonjat 139.5
Argumén peri 339.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.5

Ari 2016 CY137 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.167, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 365219.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]