2016 EE156

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 EE156
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/03/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4661
Peri 0.487
Sumbu semi-mayor 2574
Ékséntrisitas 0.811
Anomali rata-rata 101.8
Inklinasi 28.9
Bujur nodeu rumonjat 134.2
Argumén peri 175.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 2016 EE156 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.811, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403114.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]