2016 EE195

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 EE195
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/03/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.773
Peri 1.011
Sumbu semi-mayor 1.392
Ékséntrisitas 0.274
Anomali rata-rata 337.2
Inklinasi 6.4
Bujur nodeu rumonjat 174.6
Argumén peri 333.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.7

Ari 2016 EE195 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.274, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377932.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]