2016 GL134

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 GL134
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/04/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.171
Peri 1.064
Sumbu semi-mayor 2.118
Ékséntrisitas 0.497
Anomali rata-rata 176.2
Inklinasi 2.2
Bujur nodeu rumonjat 133.6
Argumén peri 23.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.4

Ari 2016 GL134 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.497, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 374804.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]