2016 GX220

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 GX220
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/04/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.718
Peri 1.001
Sumbu semi-mayor 1.360
Ékséntrisitas 0.264
Anomali rata-rata 326.6
Inklinasi 3.8
Bujur nodeu rumonjat 25.1
Argumén peri 160.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 28.8

Ari 2016 GX220 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.264, sedengkeun magnitudo mutlakna 28.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 374832.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]