2016 GY221

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 GY221
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/04/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.855
Peri 1.038
Sumbu semi-mayor 1.446
Ékséntrisitas 0.283
Anomali rata-rata 289.3
Inklinasi 13.7
Bujur nodeu rumonjat 31.9
Argumén peri 169.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.5

Ari 2016 GY221 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.283, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 380437.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]