2016 HX3

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 HX3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Morocco Oukaimeden Sky Survey
Tempat kapanggih J43
Tanggal kapanggih 2016/04/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.742
Peri 1.222
Sumbu semi-mayor 1.482
Ékséntrisitas 0.176
Anomali rata-rata 218.8
Inklinasi 5.5
Bujur nodeu rumonjat 168.6
Argumén peri 116.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.2

Ari 2016 HX3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.176, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386978.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]