2016 JE18

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 JE18
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2016/05/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.645
Peri 1.012
Sumbu semi-mayor 1.328
Ékséntrisitas 0.238
Anomali rata-rata 293.4
Inklinasi 13.8
Bujur nodeu rumonjat 48.8
Argumén peri 208.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.3

Ari 2016 JE18 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.238, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 378539.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]