2016 LA49

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 LA49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/06/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.121
Peri 1.014
Sumbu semi-mayor 1.067
Ékséntrisitas 0.050
Anomali rata-rata 15.8
Inklinasi 9.1
Bujur nodeu rumonjat 260.8
Argumén peri 28.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.5

Ari 2016 LA49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.050, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386986.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]