2016 LM48

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 LM48
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/06/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.403
Peri 1.212
Sumbu semi-mayor 1.308
Ékséntrisitas 0.073
Anomali rata-rata 151.2
Inklinasi 24.9
Bujur nodeu rumonjat 102.0
Argumén peri 319.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2016 LM48 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.073, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392480.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]