2016 LO48

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 LO48
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/06/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.560
Peri 1.033
Sumbu semi-mayor 1.296
Ékséntrisitas 0.204
Anomali rata-rata 309.2
Inklinasi 10.2
Bujur nodeu rumonjat 258.4
Argumén peri 348.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.4

Ari 2016 LO48 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.204, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386985.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]