2016 LU48

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 LU48
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/06/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.399
Peri 1.189
Sumbu semi-mayor 1.794
Ékséntrisitas 0.337
Anomali rata-rata 194.8
Inklinasi 16.4
Bujur nodeu rumonjat 259.8
Argumén peri 355.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.7

Ari 2016 LU48 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.337, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386986.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]