2016 LZ47

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 LZ47
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/06/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.648
Peri 1.280
Sumbu semi-mayor 2.464
Ékséntrisitas 0.481
Anomali rata-rata 78.5
Inklinasi 15.8
Bujur nodeu rumonjat 207.4
Argumén peri 131.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.4

Ari 2016 LZ47 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.481, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 386985.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]