2016 NW15

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 NW15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/07/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.920
Peri 1.047
Sumbu semi-mayor 1.984
Ékséntrisitas 0.472
Anomali rata-rata 141.6
Inklinasi 6.6
Bujur nodeu rumonjat 116.8
Argumén peri 190.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.1

Ari 2016 NW15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.472, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384661.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]