2016 NX15

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 NX15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/07/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.434
Peri 1.130
Sumbu semi-mayor 1.282
Ékséntrisitas 0.118
Anomali rata-rata 253.3
Inklinasi 39.2
Bujur nodeu rumonjat 274.5
Argumén peri 47.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.1

Ari 2016 NX15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.118, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384661.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]