2016 NY22

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 NY22
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2016/07/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.080
Peri 1.175
Sumbu semi-mayor 2.627
Ékséntrisitas 0.553
Anomali rata-rata 102.0
Inklinasi 4.8
Bujur nodeu rumonjat 232.0
Argumén peri 41.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.2

Ari 2016 NY22 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.553, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 384672.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]