2016 PM

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2016 PM
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Morocco Oukaimeden Sky Survey
Tempat kapanggih J43
Tanggal kapanggih 2016/08/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.243
Peri 1.289
Sumbu semi-mayor 1.766
Ékséntrisitas 0.270
Anomali rata-rata 171.2
Inklinasi 19.7
Bujur nodeu rumonjat 150.7
Argumén peri 160.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.4

Ari 2016 PM mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.270, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397878.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]