2016 SM2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2016 SM2
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2016/09/25
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1424
Peri 0.867
Sumbu semi-mayor 1145
Ékséntrisitas 0.243
Anomali rata-rata 199.7
Ingklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 344.3
Argumén peri 124.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.6

Ari 2016 SM2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.243, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389440.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]