2017 AE13

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2017 AE13
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/01/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3122
Peri 0.839
Sumbu semi-mayor 1981
Ékséntrisitas 0.576
Anomali rata-rata 102.4
Inklinasi 12.8
Bujur nodeu rumonjat 282.2
Argumén peri 122.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2017 AE13 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.576, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403126.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]