2017 HF4

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2017 HF4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2017/04/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.368
Peri 1.049
Sumbu semi-mayor 2.208
Ékséntrisitas 0.525
Anomali rata-rata 50.1
Inklinasi 19.3
Bujur nodeu rumonjat 25.5
Argumén peri 148.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.8

Ari 2017 HF4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.525, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405808.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]