2368 Beltrovata

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
2368 Beltrovata atawa 1977 RA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih P. Wild
Tempat kapanggih 026
Tanggal kapanggih 1977/09/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.975
Peri 1.236
Sumbu semi-mayor 2.105
Ékséntrisitas 0.413
Anomali rata-rata 39.6
Inklinasi 5.2
Bujur nodeu rumonjat 287.3
Argumén peri 43.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.21

Ari 2368 Beltrovata atawa 1977 RA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.413, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.21. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395016.

Bebentukan[edit | edit source]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[edit | edit source]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[edit | edit source]