24 Januari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

24 Januari nyaéta poé ka-24 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 341 poé (342 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 914 – Awal serangan munggaran Dinasti Fatimah ka Mesir.
  • 1848 – Demam Emas California: James W. Marshall manggihan emas di Panggilingan Sutter di deukeut Sacramento.
  • 1857 – Universitas Kalkuta sacara rasmi diadegkeun, minangka hiji universitas munggaran nu bener-bener lengkeup di Asia Kidul.
  • 1900Perang Boer Kadua: Kaum Boer ngeureunkeun usaha Inggris pikeun kaluar tina Pangepungan Ladysmith dina Patempuran Spion Kop.
  • 1908 – Régu Pramuka munggaran dibentuk di Inggris ku Robert Baden-Powell.
  • 1915Perang Dunia I: Patempuran Dogger Bank, armada laut Inggris dina pingpinan Sir David Beatty ngéléhkeun armada laut Jérman.
  • 1939 – Lini pangmautna dina sajarah Chili narajang Kota Chillán, nelasan kira-kira 28.000 jalma.
  • 1942Perang Dunia II: Sakutu ngabombardir Bangkok, ngakibatkeun Thailand, nu harita aya dina kakawasaan Jepang nyatakeun perang ka Amérika Sarikat jeung Inggris.
  • 1946PBB ngaluarkeun résolusi kahiji pikeun ngadegkeun Komisi Tanaga Atum PBB.
  • 1961 – Goldsboro B-52, hiji pasawat pangebom nu mawa dua bom Hidrogén beulah di awang-awang saluhureun North Carolina. Inti Uranium tina salah sahiji sanjata éta tetep teu katimu.
  • 1968Perang Viétnam: Pasukan Gugus Tugas Ka-1 Australia mesatkeun Operasi Coburg ngalawan Tentara Viétnam Kalér jeung Viétkong nalika ngalegaanna patempuran di sabudeureun Long Binh jeung Biên Hòa.
  • 1972 – Sérsan Jepang Shoichi Yokoi kapanggih keur nyumput di hiji leuweung di Guam, manéhna geus aya di dinya ti saprak réngséna Perang Dunia II.
  • 1977 – Pangbantéyan Atocha lumangsung di Madrid wanci transisi démokrasi di Spanyol.
  • 1984Apple Computer ngajual komputer pribadi Macintosh di pasar AS.
  • 1989 – Tukang maténi béréndélan kakoncara, Ted Bundy, nu eunggeus nelasan 30 korban nu kanyahoan, diéksékusi maké korsi listrik di Panjara Nagara Bagéan Florida.
  • 2009 – Siklon Klaus narajang di deukeut Bordeaux, Perancis, pangaruhna nepi ka wilayah Spanyol kalér, ngabalukarkeun korban maot 26 jalma ogé kaancuran tohaga transportasi umum jeung sumber daya listrik.
  • 2011 – Saheunteuna 35 jalma palastra sarta 180 taratu dina pengeboman Bandara Domodedove Moskow. Emirat Kaukakus ngaku tanggung jawab kana kajadian éta.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png