25143 Itokawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
25143 Itokawa
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/09/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1695
Peri 0.953
Sumbu semi-mayor 1324
Ékséntrisitas 0.280
Anomali rata-rata 260.8
Inklinasi 1.6
Bujur nodeu rumonjat 69.1
Argumén peri 162.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 25143 Itokawa atawa 1998 SF36 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.280, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�371205.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]