25 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

25 Oktober nyaéta poé ka-298 dina sataun (ka-299 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 67 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1927 – Kapal laut méwah Italia SS Principessa Mafalda tilelep di bobojong Brasil, 314 urang maraot.
  • 1945 – Pamaréntahan Jepang di Taiwan salila lima belas taun resmi lekasan nalika Républik Cina nuluykeun kakawasaan.
  • 1971RRC ngagantikeun Républik Cina dina kaanggotaan PBB.
  • 1973Mesir jeung Israél narima Résolusi PBB No. 339, ngeunaan ngareureuhan sanjata dina Perang Yom Kippur.
  • 1980 – Konpénsi Hague (Den Haag, Walanda) ngeunaan Aspék Sipil tina Panyulikan Budak Intérnasional réngsé.
  • 1983AS jeung sakutuna di Karibia nyerang Granada genep poé ti saprak PM Maurice Bishop jeung sababaraha pangrojongnya dipaténi dina hiji kudéta.
  • 1997 – Sanggeus perang sipil nu ringkes, Denis Sassou Nguesso ngakukeun manéh jadi présidén Républik Kongo.
  • 2009 – Dua bom mobil narajang Baghdad, maténi 155 jeung natuan saheunteuna 721 jalma.
  • 2010 – Lini 7,2SR tur tsunami di Kapuloan Mentawai béh kuloneun Sumatra, 286 maot, 252 leungit sarta 200 tatu.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png