26 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti 26 Desember)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

26 Désémber nyaéta poé ka-360 dina sataun (ka-361 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 5 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1776 – Perang Révolusioner Amérika: Dina Patempuran Trenton, Tentara Kontinéntal nyerang sarta hasil ngéléhkeun sagarnisun pasukan Hessian.
  • 1793 – Patempuran Wissembourg Kadua: Perancis ngéléhkeun Austria.
  • 1805 – Austria jeung Perancis néken Pasini Pressburg, sawatara eusina nyaéta Austria kaluar tina Koalisi Katilu sarta kudu nyérénkeun Italia jeung Bavaria ka Perancis.
  • 1806 – Patempuran Pultusk jeung Golymin: Pasukan Rusia nahan serangan pasukan Perancis pimpinan Napoleon.
  • 1862 – Panggedé-gedéna panggantungan massal dina sajarah Amérika lumangsung di Mankato, Minnesota, di mana 38 urang Indian nemasing pati.
  • 1898Marie jeung Pierre Curie ngabéwarakeun isolasi radium.
  • 1943Perang Dunia II: kapal perang Jérman Scharnhorst tilem di leupas basisir Bojong Kalér Norwégia sabada tempur ngalawan angkatan laut Inggris.
  • 1944 – Perang Dunia II: Tentara Katilu George S. Patton mecahkeun pangepungan ka pasukan AS di Bastogne, Bélgia.
  • 1991 – Majelis Tinggi Uni Soviét masamoan sarta sacara resmi ngabubarkeun Uni Soviét, mungkas Perang Tiis.
  • 1994 – Opat pangbajak ti Kelompok Islam Basanjata ngarebut kontrol Pasawat Air France 8969. Nalika ngadarat di Marseille, pasukan Puilisi Nasional Perancis nyerang ka jero kapal sarta nelasan para pangbajak.
  • 1999 – Badéy Lothar narajang Éropa Tengah, nelasan 137 jalma sarta ngabalukarkeun karugian karusakan sajumlah AS$ 1,3 Milyar..
  • 2003 – Lini 6,6 Mw  ngeundeuk-ngeundeuk kidul wétaneun Iran ku Intensitas Mercalli maksimu IX (Heuras), ngakibatkeun leuwih ti 26.000 jalma palastra sarta 30.000 tatu.
  • 2004Lini téktonik 9.0 skala Richter di kuloneun Sumatra ngabalukarkeun sunami nu nyaahan wewengkon (utamana basisir) Acéh jeung Sumatra Kalér, Muangtai, Malaysia, Sri Langka, India, sarta basisir wétan Afrika. Data samentara nunjukkeun yén korban nu perlaya alatan kajadian ieu nepi ka leuwih ti 150 réwu urang nu lolobana, Dalapan puluh rébuan ti wewengkon Acéh.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png