29 Séptémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

29 Séptémber nyaéta poé ka-272 dina sataun (ka-273 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 93 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1885 – Rél kareta listrik umum munggaran di dunya di buka di Blackpool, Inggris.
  • 1864Pasini Lisbon nangtukeun wates antara Spanyol jeung Portugis sarta ngabatalkeun nagri leutik Couto Misto.
  • 1957 – Musibah Kyshtym di Mayak Uni Soviét; mangrupakeun kacilakaan nuklir katilu pangparahna nu kungsi kacatet di dunya .
  • 1979 – Diktatur Guinea Khatulistiwa, Fransisco Macias, dibedil ku soldadu Sahara Kulon.
  • 1991 – Présidén Haiti, Jean-Bertrand Aristide dikudéta ku Jendral Raoul Cédras.
  • 2006 – Boeing 737 jeung Embraer 600 diadu di jomantara, niwaskeun 154 jalma jeung micu krisis penerbangan di Brasil.
  • 2007 – Calder Hall, pusat tanaga nuklir komersil nu kahiji di dunya, dihaja diancurkeun.
  • 2009 – 8,1 M gempa Samoa ngabalukarkeun tsunami nu niwaskeun 189 jalma sarta ratusan cidera.
  • 2011 – Pangadilan khusus di India ngadakwa sakabéh 269 pajabat alatan kasus pangrogahalaan di Dalits sarta 17 kasus parkosaan di Vachathi.
  • 2013 – Leuwih ti 42 jalma dipaténi ku anggota Boko Haram di Kampus Agrikultur di Nigeria.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Jantung Sadunya (2000).

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png