31 Januari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

31 Januari nyaéta poé ka-31 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 334 poé (335 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1943 – Perang Dunia II: Marsekal Lapangan Jérman Friedrich Paulus nyerah ka pasukan Soviét di Stalingard, dituturkeun ku pasukanna, Tentara Kagenep, dua poé ti harita, ngaréngsékeun salah sahiji patempuran pangrongkahna dina perang éta.
  • 1945 – Perang Dunia II: Kurang leuwih 3.000 tahanan ti kamp konséntrasi Stutthof dipaksa sina baris ka Laut Baltik di Palmnicken (kiwari Yantarny, Rusia) sarta tuluy diparaéhan.
  • 1945 – Perang Dunai II:  Panungtungan Patempuran Hill 170 nalika Kampanye Burma, di mana Brigade Komando Katilu Inggris nadah serangan balik ti Jepang sarta hasil ngusir maranéhna ti Bobojong Arakan.
  • 1946Perang Tiis: Konstitusi anyar Yugoslavia, nurutan Uni Soviét, ngawangun genep républik konstituén (Bosnia jeung Hérzegowina, Kroasia, Makedonia, Sérbia jeung Slovénia).
  • 1950 – Perang Tiis: Présidén AS  Harry S. Truman ngabéwarakeun program pikeun mekarkeun bom hidrogén.
  • 1953 – Banjir Laut Kalér ngabalukarkeun leuwih ti 1.800 korban jiwa di Walanda sarta leuwih ti 300 di Inggris.
  • 1968Perang Viétnam: Gerilyawan Viétkong nyerang kadutaan AS di Saigon, ogé serangan lianna di wanci janari, kaituna kadua serangan éta disebut minangka Serangan Tet.
  • 1968Nauru meunangkeun kamerdékaan ti Australia.
  • 1996 – Treuk nu pinuh ku bom narajang gerbang Bank Séntral Sri Langka di Kolombo, nelasan saheunteuna 86 jalma sarta nyideraan 1.400 lianna.
  • 2000 – Pasawat Alaska Airlines Pangapungan 261, MD-83, nandangan masalah kasaimbangan horisontal, murag di Samudera Pasifik leupas ti basisir Point Mugi, California, nelasan 88 jalma sajeroeunna.
  • 2001 – Di Walanda, hiji pangadilan Skotlandia ngadakwa urang Libya Abdelbaset al-Megrahi sarta ngabébaskeun warga Libya lianna dina ilibiungna kana pangeboman Pasawat Pan Am 103 di saluhureun Lockerbie, Skotlandia di taun 1988.
  • 2009 – Di Kénya, saheunteuna 113 jalma ditelasan sarta leuwih ti 200 taratu nalika kadurukna belébéran minyak di Molo.
  • 2012Toyota Corolla jadi mobil pangpayuna sapanjang mangsa. Kajual leuwih ti 37.5 juta unit.
  • 2018 – Boh bulan biru boh samagaha bulan total lumangsung.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Emoji u1f4c5.svg