3288 Seleucus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3288 Seleucus atawa 1982 DV
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H.-E. Schuster
Tempat kapanggih 809
Tanggal kapanggih 1982/02/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.960
Peri 1.105
Sumbu semi-mayor 2.033
Ékséntrisitas 0.456
Anomali rata-rata 77.2
Inklinasi 5.9
Bujur nodeu rumonjat 218.7
Argumén peri 349.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.3

Ari 3288 Seleucus atawa 1982 DV mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.456, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 371000.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]