3352 McAuliffe

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3352 McAuliffe atawa 1981 CW
Penemuan dan penandaan
Pamanggih N. G. Thomas
Tempat kapanggih 688
Tanggal kapanggih 1981/02/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.573
Peri 1.186
Sumbu semi-mayor 1.879
Ékséntrisitas 0.369
Anomali rata-rata 73.1
Inklinasi 4.8
Bujur nodeu rumonjat 107.4
Argumén peri 15.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.9

Ari 3352 McAuliffe atawa 1981 CW mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.369, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405880.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]