3757 Anagolay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3757 Anagolay atawa 1982 XB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1982/12/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.652
Peri 1.018
Sumbu semi-mayor 1.835
Ékséntrisitas 0.445
Anomali rata-rata 342.6
Inklinasi 3.9
Bujur nodeu rumonjat 75.0
Argumén peri 17.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.95

Ari 3757 Anagolay atawa 1982 XB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.445, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.95. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 302085.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]