4769 Castalia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4769 Castalia
Penemuan dan penandaan
Pamanggih E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/08/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1577
Peri 0.550
Sumbu semi-mayor 1063
Ékséntrisitas 0.483
Anomali rata-rata 146.6
Inklinasi 8.9
Bujur nodeu rumonjat 325.6
Argumén peri 121.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

Ari 4769 Castalia atawa 1989 PB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.483, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�384796.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]