6239 Minos

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
6239 Minos
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. S. Shoemaker, E. M. Shoemaker
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1989/08/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1627
Peri 0.676
Sumbu semi-mayor 1151
Ékséntrisitas 0.413
Anomali rata-rata 310.0
Inklinasi 3.9
Bujur nodeu rumonjat 344.6
Argumén peri 239.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 6239 Minos atawa 1989 QF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.413, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�371031.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]