A.C. Milan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Liga Champions 2002-2003

A.C. Milan mangrupa hiji kleub sépak bola asal Italia.[1] A.C. Milan dina taun 2007 ngajawaraan Liga Champions ku pangrojong pamaén utama saperti Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, jeung Massimo Ambrosini.[1] A.C. Milan mibanda kostum anu dipakawanoh ku sakumna nu warnana beureum jeung hideung.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Présidén munggaran A.C. Milan nyaéta Alfred Edwards.[1] A.C. Milan meunangkeun tilu gelar munggaran dina taun 1906 jeung 1907, Milan kudu nungguan nepi ka usum 1950-1951 pikeun meunangkeun gelar kaopatna.[1] Ti awal taun 1950-an, Gunner Nordahl gabung ka Milan.[1] Dina periode 60-an nepi ka 70-an, Milan mibanda paméin kahot Gianni Rivera.[1] Salila di A.C. Milan, Rivera nyumbangkeun tilu gelar Serie A, dua Piala Eropa, sarta sawatara piala lianna saméméh pangsiun dina taun 1979.[1] Palatih Arrigo Sacchi, meunangkeun gelar dina taun 1988 sarta Piala Eropa dina taun 1989 jeung 1990.[1] Opat pamaén anu ngajejeranna nyaéta Maldini, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, jeung Mauro Tassotti, sedengkeun Ruud Gullit jeung Marco van Basten tugasna pikeun ngabobol gawang lawan.[1] Palatih saterusna, Fabio Capello, meunangkeun opat gelar Serie A dina lima taun.[1]

Skuat[édit | édit sumber]

Pamaén[2] Posisi[2]
Diego López Kiper
C. Abbiati Kiper
S. Gori Kiper
G. Donnarumma Kiper
M. Agazzi Kiper
D. Calabria Pamaén bertahan
I. Abate Pamaén bertahan
L. Antonelli Pamaén bertahan
C. Zaccardo Pamaén bertahan
P. Mexès Pamaén bertahan
Alex Pamaén bertahan
G. Paletta Pamaén bertahan
M. De Sciglio Pamaén bertahan
C. Zapata Pamaén bertahan
M. Locatelli Pamaén tengah
A. Poli Pamaén tengah
R. Montolivo Pamaén tengah
N. de Jong Pamaén tengah
G. Bonaventura Pamaén tengah
J. Ménez Pamaén tengah
A. Cerci Pamaén tengah
H. Mastour Panyerang
K. Honda Panyerang
Suso Panyerang

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Amazine Klub Bola Italia: Profil, Trofi, Fakta & Sejarah AC Milan Diaksés 1 Agustus 2015
  2. a b Goal Milan Diaksés 1 Agustus 2015